31.01.2024., Križevci

Tijekom mjeseca siječnja nastavlja se izvođenje radova na Rekonstrukciji i izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u sklopu projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Križevci koje izvodi Zajednica ponuditelja RADNIK d.d. Križevci i Zagorje gradnja d.o.o. Zagreb.

U pripremi je novi Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava a kojim projekt Aglomeracije Križevci prelazi iz sustava financiranja OPKK (Operativni program konkurentnosti i kohezije) u NPOO (Nacionalni program oporavka i otpornosti) a čiji se potpis očekuje uskoro.

Radovi se izvode u prigradskim naseljima Mladine, Malom i Velikom Potočecu, Cubincu, Križevačkom Bukovju, Majurcu, Gračini, Križevačkoj Poljani, Greberancu, Gornjim Vinama, G.Brckovčini, Pesku te Vrbovečkoj, Zagorskoj i Varaždinskoj ulici. Rekonstrukcija vodovodne mreže izvodi se u Zagorskoj i Tomislavovoj ulici a započeli su radovi u Ulici Frana Galovića.  Na Malom Potočecu se izvode radovi na pripremi za asfaltiranje ceste.

Sveukupno je do sada u vodoopskrbi izgrađeno i rekonstruirano 20.800 metara vodovodne mreže te 927 priprema za vodovodne kućne priključke i 55.200 metara odvodnje te 1.620 priprema za kućne priključke odvodnje.   

Za aktivnost Izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda III. stupnja pročišćavanja i kapaciteta 21.000 ES u tijeku je projektiranje glavnog projekta.   

U sklopu aktivnosti Nabave opreme za redovito održavanje sustava vodoopskrbe i odvodnje isporučena su sva vozila kako slijedi: traktor, kombinirani bager, kamion i dva kombi vozila, specijalno vozilo za čišćenje sustava odvodnje, inspekcijsko vozilo CCTV i specijalno vozilo za ispumpavanje i odvoz sabirnih jama 5m³.

 

Projekt Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci spada u velike i značajne infrastrukturne projekte koji su sufinancirani EU sredstvima te je Projekt kao takav od iznimne važnosti za područje Križevaca čija provedba može unaprijediti ekonomsku stabilnost  i kvalitetu života građana Križevaca.

 Projekt obuhvaća ulaganja u sustav javne vodoopskrbe, javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Križevci (Koprivničko – križevačka županija), koja uključuje sljedeća naselja:

  • Križevci, Bukovje Križevačko, Cubinec, Donja i Gornja Brckovčina, Gračina, Karane, Lemeš Križevački, Majurec, Mali Potočec, Pesek, Poljana Križevačka, Prikraj Križevački, Veliki Potočec