31.05.2022., Križevci

Tijekom mjeseca svibnja nastavlja se izvođenje radova na Rekonstrukciji i izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u sklopu projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Križevci koje izvodi Zajednica ponuditelja RADNIK d.d. Križevci i Zagorje gradnja d.o.o. Zagreb.

Radovi se izvode u prigradskim naseljima Malom i Velikom Potočecu, Majurcu, Cubincu, Gračini, Križevačkoj Poljani i ulicama Glogovničke bune, Donjim Križevčinama i Zagorskoj ulici, a započela je i rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici kralja Tomislava. 

Sveukupno je do sada izvedeno 6.000 metara vodovodne mreže i 19.200 metara odvodnje te 480 priprema za kućne priključke vodovoda i odvodnje.  

Za aktivnost Izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda III. stupnja pročišćavanja i kapaciteta 21.000 ES dana 10.05.2022. godine potpisan je Ugovor o izvođenju radova sa izvođačem RADNIK d.d. Križevci, dok su u sklopu aktivnosti Nabave opreme za redovito održavanje sustava vodoopskrbe i odvodnje isporučeni traktor, kombinirani bager, kamion i dva kombi vozila.

Isporuka ostale opreme očekuje se tijekom 2022 godine.   

 

Projekt Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci spada u velike i značajne infrastrukturne projekte koji su sufinancirani EU sredstvima te je Projekt kao takav od iznimne važnosti za područje Križevaca čija provedba može unaprijediti ekonomsku stabilnost  i kvalitetu života građana Križevaca.

Projekt obuhvaća ulaganja u sustav javne vodoopskrbe, javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Križevci (Koprivničko – križevačka županija), koja uključuje sljedeća naselja:

  • Križevci, Bukovje Križevačko, Cubinec, Donja i Gornja Brckovčina, Gračina, Karane, Lemeš Križevački, Majurec, Mali Potočec, Pesek, Poljana Križevačka, Prikraj Križevački, Veliki Potočec