30.04.2022., Križevci

Tijekom mjeseca travnja nastavlja se izvođenje radova na Rekonstrukciji i izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u sklopu projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Križevci“ koje izvodi Zajednica ponuditelja Radnik d.d. Križevci i Zagorje gradnja d.o.o. Zagreb.

Radovi se izvode u Karanama, Malom i Velikom Potočecu, Kosovcu, Majurcu, Gračini, Poljani Križevačkoj, ulicama Ferde Kerna i Glogovničke Bune te Zagorskoj ulici.

Sveukupno je do sada izvedeno6.000 metara vodovodne mreže i 12.000 metara odvodnje te 400 priprema za kućne priključkevodovoda i odvodnje.

Za aktivnost Izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Križevci donesena je Odluka o odabiru izvoditelja radova te se potpis ugovora očekuje u sljedećih 15 dana dok je aktivnost Nabave opreme za redovito održavanje sustava vodoopskrbe i odvodnje ugovorena i u sklopu iste isporučeni su traktor, kombinirani bager, kamion i dva kombi vozila. Isporuka ostale opreme očekuje se tijekom 2022 godine. 

 

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci“ spada u velike i značajne infrastrukturne projekte koji su sufinancirani EU sredstvima te je Projekt kao takav od iznimne važnosti za područje Križevaca čija provedba može unaprijediti ekonomsku stabilnost i kvalitetu života građana Križevaca.

Projekt obuhvaća ulaganja u sustav javne vodoopskrbe, javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Križevci (Koprivničko – križevačka županija), koja uključuje sljedeća naselja:

  • Križevci, Bukovje Križevačko, Cubinec, Donja i Gornja Brckovčina, Gračina, Karane, Lemeš Križevački, Majurec, Mali Potočec, Pesek, Poljana Križevačka, Prikraj Križevački, Veliki Potočec