31.12.2021., Križevci

 

Tijekom mjeseca prosinca nastavljaju se radovi na aktivnosti Rekonstrukcije i izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u sklopu projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci“ koje izvodi Zajednica ponuditelja Radnik d.d. Križevci i Zagorje gradnja d.o.o. Zagreb.

Radovi se izvode u Lemešu Križevačkom, Majurcu, Prikraju, ulici Ferde Kerna i naselju Kosovec  gdje je sveukupno napravljeno 3.500 metara vodovodne mreže i 3.400 metara odvodnje te 100 priprema za kućne priključke vodovoda i odvodnje.  

Za aktivnost Izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Križevci završen je postupak pregleda i ocjene ponuda dok je aktivnost Nabave opreme za redovito održavanje vodoopskrbe i sustava ugovorena i do sada su isporučeni traktor, kombinirani bager i kamion, a isporuka ostale opreme očekuje se tijekom 2022 godine.   

 

Projekt Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci spada u velike i značajne infrastrukturne projekte koji su sufinancirani EU sredstvima te je Projekt kao takav od iznimne važnosti za područje Križevaca čija provedba može unaprijediti ekonomsku stabilnost  i kvalitetu života građana Križevaca.

 Projekt obuhvaća ulaganja u sustav javne vodoopskrbe, javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Križevci (Koprivničko – križevačka županija), koja uključuje sljedeća naselja:

  • Križevci, Bukovje Križevačko, Cubinec, Donja i Gornja Brckovčina, Gračina, Karane, Lemeš Križevački, Majurec, Mali Potočec, Pesek, Poljana Križevačka, Prikraj Križevački, Veliki Potočec